Het einde van 2018 is in zicht en ik vind dit wel een mooi moment om even terug te kijken op dit jaar. Want wat is het een bewogen jaar geweest! Het belangrijkste is natuurlijk wel dat ik de stap heb genomen om mijn eigen reisorganisatie op te zetten. Als ik dat niet had gedaan had deze blog ook niet bestaan ? Maar er is nog veel meer gebeurd en ik neem jullie mee op mijn reis door 2018.

Mijn reizen van 2018

Dit jaar heb ik drie reizen voor de Belgische reisorganisatie begeleid en staat er nog een op de planning. In aparte blogs vertel ik meer over de reizen en wat we allemaal gedaan hebben, anders wordt dit een héle lange blog ?
Mijn eerste reis begeleidde ik in maart naar Florida. Dit is één van mijn favoriete bestemmingen en nadat ik deze reis 2 jaar geleden ook al had gedaan mocht ik dit jaar de reis weer begeleiden. Ik had wat aanpassingen in de route gedaan ten opzichte van twee jaar geleden dus ik heb ook nieuwe plaatsen bezocht dit jaar. De absolute hoogtepunten voor mij waren het zwemmen met de manatees, zwemmen met een paard en het bezoek aan het circuit van Daytona.

Daarna mocht ik in juli naar Portugal! Naar Ericeira en Lissabon om precies te zijn. Daar heb ik met een hele leuke groep geleerd om te surfen. Uiteindelijk heeft iedereen op zijn of haar board gestaan dus het was een succesvolle reis! In deze blog kun je trouwens meer lezen over mijn surfervaring! Maar naast het surfen heb ik ook de Rode Duivels aangemoedigd (bij gebrek aan deelname van onze Oranje Leeuwen). Aan het eind van de reis kende ik bijna alle spelers van het Belgische team dus ook dat heb ik geleerd tijdens deze reis. Gelukkig wonnen ze ook alle wedstrijden (ook al was het soms wel op het nippertje) en bleef de sfeer er goed in! Toen we weer thuis waren verloren ze trouwens wel de eerstvolgende wedstrijd van Frankrijk ☹ (en dat terwijl Ruby, mijn hond, nog wel zo mooi aangekleed was in de Belgische vlag en met duivelsoortjes op).

 

In augustus ben ik met een groep naar Boedapest en het Sziget-festival gegaan. Zowel in Boedapest als op het Sziget-festival was ik nog nooit geweest dus ik wist niet goed wat ik er van moest verwachten. Nou ik kan jullie een ding vertellen: Het was nog beter, leuker, mooier en gezelliger dan ik van tevoren had kunnen bedenken! De stad Boedapest verdient naar mijn mening echt de bijnaam ‘De Parel van de Donau’ en het Sziget-festival is niet samen te vatten in een paar woorden of zelfs zinnen. Geweldige optredens, relaxte sfeer, goed eten en leuke mensen (ik heb het geprobeerd, maar dit doet het Sziget-festival echt te kort!) Zelf beleven tijdens onze groepsreis is denk ik het beste…

2018 sluit ik geheel in stijl af, namelijk ook op reis! Mijn laatste reis dit jaar gaat naar Canada en is een echte winterreis. Met de hondenslee, snowboarden (hopelijk zonder te vallen), op de sneeuwschuiver, schaatsen en snowtubing zijn maar een paar van de winterse activiteiten die we deze reis zullen gaan doen. En met oud en nieuw zijn we in Ottawa waar we vanaf Parliament Hill kunnen genieten van het vuurwerk boven het parlementsgebouw.

3 augustus 2018: Your Perfect Trip

Dit jaar was voor mij persoonlijk ook heel bijzonder omdat ik eindelijk de stap durfde te nemen om mijn eigen reisorganisatie te starten. Dit is een droom die ik al jaren had en die, sinds ik bij de Belgische reisorganisatie als vrijwilligster werkte, steeds realistischer begon te worden. Veel van mijn zorgen werden weggenomen omdat ik het vertrouwen in mezelf had gekregen dat ik dit kon. Alle andere vragen en zorgen die ik had heb ik puntsgewijs uitgezocht en ik heb ze bijna allemaal af kunnen strepen. In ieder geval had ik genoeg vertrouwen er in om op 3 augustus naar de Kamer van Koophandel te gaan om Your Perfect Trip in te schrijven. De laatste drie maanden waren dan ook heel druk om te zorgen dat alles ‘perfect’ zou zijn om de website online te kunnen zetten en heb ik eigenlijk continu gewerkt. Zonder Glenn en Lorenzo van Zimple Creations was dit trouwens nooit gelukt!

2018 voor mij persoonlijk

Ook dit jaar zat weer vol met leuke uitjes, etentjes, filmpjes en series kijken met vriendinnen en mijn familie. Tijdens de groepsreizen heb ik veel leuke mensen ontmoet en sommige mensen waren zo leuk dat ik ze uitgenodigd heb bij mij in Almere en we vandaar een mini citytrip naar Amsterdam hebben gemaakt ?. Doordat het zulk mooi weer was heb ik, vaak samen met mijn ouders, veel lange wandelingen met mijn hond Ruby en mijn ouders hun hond Flip kunnen maken over het strand en door het bos. Dat zijn echt van die kleine geluksmomentjes vind ik!

Ook heb ik veel gesport met mijn sportvriendinnetje Joya. Helaas door blessures niet zo hard en veel als ik had gewild, maar daar doe je niks aan (behalve voorzichtiger zijn en beter luisteren naar je lichaam). Naast het surfen heeft mijn neefje mij geleerd hoe ik moet snowboarden en heb ik ervaren hoe je heel hard kunt vallen met snowboarden (en gelukkig weer een blessure erbij had ☹). In 2018 won ik ook de springwedstrijd met Dante waardoor ik kaarten voor Jumping Amsterdam won. Daar heb ik even gekeken hoe het moest, maar helaas is Dante dit jaar geblesseerd geraakt waardoor ik gestopt ben met paardrijden. Dat was wel een van mijn dieptepunten van 2018. Verder is 2018 eigenlijk best een goed jaar geweest voor mij en hoop ik dat 2019 net zo goed, of als het even kan beter, wordt.

Hoe was jouw 2018?

Nu weten jullie hoe mijn 2018 was, maar ik wil ook graag weten hoe jullie jaar is geweest! Was 2018 een jaar om nog lang aan terug te denken of wil jij het liefst dat 2019 zo snel mogelijk begint? Wat waren jouw hoogtepunten en wat heb je geleerd van 2018? Ik hoop dat 2019 voor iedereen een geweldig jaar wordt en dat je krijgt wat je op 1 januari om 00.00 gewenst hebt!

Liefs Sarina

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *