Blog by sarina hoofd

Genieten in Mont Tremblant!

Img 0544

Snowshoeing Canada

28 december 2018: Dansen in ons huis en een ritje op de sneeuwschuiver

Wat werd ik vanochtend lekker wakker! Het ontbijt was al door mijn medereizigers neergezet en ik kon zo aanschuiven! We wisten nog niet wat we gingen doen vandaag, maar dat het een relaxt dagje ging worden was wel duidelijk. Op de muziek van o zo foute artiesten hebben we staan dansen in de woonkamer. Danspasjes van K3-liedjes geleerd van mijn medereizigers en ik heb ze danspasjes van de Spice Girls geleerd. Ook het dansje van Cowboys en Indianen moesten ze kunnen vond ik. Het was echt heel tof en we hebben heel hard gelachen! Daarna ook nog meegezongen met Paul de Leeuw en een aantal Vlaamse artiesten. Inmiddels was het al wat later en wilden we toch nog wat gaan doen. We hadden ons lekker warm aangekleed en een deel van de groep begon met het maken van een sneeuwpop. Ik zag Bambi en wilde graag op de foto dus ik ben achter Bambi aangelopen. Uiteindelijk best een leuke foto geworden van Bambi en mij! De groep was al bezig met een sneeuwballengevecht en dat vond Bambi toch niet zo leuk dus die ging er weer vandoor. Als je een dik pak sneeuw ziet liggen dan is er natuurlijk niets verleidelijker om er even in te gaan liggen! Samen met een paar medereizigers hebben we sneeuwengeltjes gemaakt voor ons huis. Daarna hebben we nog een korte wandeling gemaakt en ons klaar gemaakt voor het avondeten.

Groepsreis Canada Mont Tremblant

Groepsreis Canada Mont Tremblant

Met speciaal vervoer naar het restaurant

We zouden vanavond niet zomaar ergens gaan eten, maar bovenop de piste in Mont Tremblant. Voordat het zover was gingen we eerst nog even door het skidorpje wandelen. Ook hier voelde je echt de kerstsfeer en was het nog prachtig versierd met lichtjes, kerstbomen en een kerstslee! Leuke foto’s gemaakt en om half zeven stonden we onderaan de piste klaar om opgehaald te worden door de sneeuwschuiver. Er konden twee personen voorin zitten bij de chauffeur en de rest kon achterin zitten. Heen zat ik achterin maar op de terugweg mocht ik voorin! Daar was ik ook wel blij om, want ik werd wel een beetje misselijk achterin. Halverwege de piste stopte we even zodat we wat foto’s van Mont Tremblant konden maken. Na twintig minuten kwamen we aan bij het chalet waar het  restaurant zich bevond: Le Refugee. Het hoofdgerecht bestond uit kaasfondue waar je verschillende soorten vlees en groenten in kon dippen. Dit was al heel lekker, maar het toetje was nog beter! Een heerlijke chocoladefondue waarin we verschillende soorten fruit zoals ananas, kiwi, banaan en aardbei nog lekkerder konden maken! Het enige nadeel van het restaurant was dat het toilet zich buiten bevond. Je moest een lampje op je hoofd zetten omdat je anders niks kon zien en dan de kou in! Rond negen uur werden we weer opgehaald en gingen we naar beneden met de sneeuwschuiver! Ik zat voorin en kon alles goed zien! Alleen viel er niet heel veel te zien en kon je amper vooruit kijken omdat het pikdonker was! Eenmaal beneden toen we uitgestapt waren maakte de chauffeur nog wat donuts met de sneeuwschuiver en vertrokken wij weer naar huis. Daar hebben we nog wat spelletjes gedaan en films gekeken voor we gingen slapen.

Groepsreis Canada Sneeuwschuiver

Groepsreis Canada Sneeuwschuiver

29 december 2018: Snowshoeing

Voor we op pad gingen voor onze wandeling op snowshoes hebben we heerlijk ontbeten. Een paar medereizigers hebben pannenkoeken en scrambled eggs gemaakt dus onze magen waren goed gevuld. Vervolgens gingen we naar het natuurgebied Domaine Saint Bernard. Hier hebben we snowshoes gehuurd. Dit zijn een soort mini ski’s en lijken een beetje op tennisrackets. Deze snowshoes zorgen ervoor dat je veel grip hebt als je over de sneeuw en ijzige paden loopt. We maakten een wandeling van ongeveer vijf kilometer waarin we eerst veel moesten stijgen en op het hoogste punt werden we beloond met een prachtig uitzicht over Domaine Saint Bernard. Helaas zijn we onderweg niet veel dieren tegengekomen behalve wat vogels. Ik voelde me deze dag niet heel goed en was steeds misselijk dus ik heb niet heel erg van de wandeling genoten. Ook loop ik blijkbaar niet helemaal recht dus stond ik steeds op de achterkant van mijn snowshoes. Gelukkig niet gevallen, maar het scheelde soms niet veel. Eenmaal terug bij het verhuurpunt hebben de jongens van de groep de boodschappen gedaan. ’s Avonds hebben we mac ’n cheese gegeten en wederom een film gekeken. Morgen laten we de natuur achter en maken we ons op voor de jaarwisseling in Ottawa!

Groepsreis Canada Snowshoeing

Groepsreis Canada Snowshoeing

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *