Blog by sarina hoofd

De laatste dagen in Canada!

Montreal Canada

Montreal Canada

3 januari: Shoppen!

De laatste keer mijn koffer inpakken om naar een andere verblijfplaats te gaan. Op dat moment besef je dan ook dat de reis er bijna op zit. Dus nog even genieten de laatste dagen! Op de route naar Montréal ligt Mirabel. Op zich is er in Mirabel niet veel te beleven, maar hier vind je ook een grote shoppingoutlet! Dus daar moesten we natuurlijk even stoppen! Alle bekende merken hebben hier een winkel en sommige kortingen zijn echt heel aantrekkelijk. Ik haal meestal mijn spijkerbroeken in Amerika of Canada omdat Levi’s hier een stuk goedkoper is dan in Nederland. Ook nu was ik weer goed geslaagd met vijf (!) spijkerbroeken. Dit paste niet meer in mijn koffer, maar gelukkig mocht ik het bij een jongen van mijn groep in de koffer doen. Verder had ik niet veel gekocht, maar alleen wat rondgewandeld. Nadat we geluncht hadden zijn we verder gegaan naar Montréal. Daar sliepen we met de hele groep op één kamer en verbleven we in een luxe hostel! Dit hostel had zelfs een jacuzzi op het dak! Een paar jongens van de groep gingen naar een ijshockey wedstrijd in het Bell’s stadion en wij bleven in het hostel om spelletjes te doen en de jacuzzi uit te testen. De jacuzzi stond op het dak van het hostel en met alle lichtjes van de gebouwen was het heel gaaf om in de jacuzzi te zitten. We twijfelden eerst wel even, want het was nog steeds ijskoud en rondom de jacuzzi lag ook nog allemaal sneeuw. Maar we waren bikkels en zijn er toch in gegaan. Het er in gaan was het probleem ook niet (achteraf bekeken). Maar dan moet je er ook weer uit. En als je van het warme water de kou in moet en pas binnen je badjas aan kunt doen dan vraag je je toch af waarom je per sé de jacuzzi in wilde. Na lang uitstellen was ik er dan toch klaar voor om eruit te gaan. Snel naar binnen nemen om vervolgens de lift naar beneden te nemen om een warme douche te nemen. Ik heb echt gerend en het was echt ijskoud! Helaas was de douche ook heel koud, maar toch een beetje opgewarmd. Daarna nog tafelvoetbal en Ticket to Ride gespeeld en toen kwamen de jongens al weer terug. Nog een drankje in de bar van het hostel gedaan en toen gaan slapen.

 

4 januari: Mont Royal en schaatsen

We begonnen de dag met een stevig ontbijt in het hostel, want we gingen vandaag de Mont Royal ‘beklimmen’ en daarna schaatsen. Eerst namen we de metro naar de voet van de Mont Royal. Aangekomen bij Mont Royal begon de klim naar boven. Eerst over het pad wat geleidelijk naar boven liep en vervolgens nog een aantal (lees veel) trappen. Ondanks dat het koud was had ik het behoorlijk warm door de wandeling. Onderweg hebben we nog een sneeuwballengevecht gehouden en nog wat sneeuwpret gehad. Boven aan de Mont Royal werden we beloond met een prachtig uitzicht over Montréal! Het was de wandeling meer dan waard. Ook konden we bij het chalet boven op de berg nog wat drinken en iets lekkers eten. We vervolgden onze wandeling naar de ‘beaver pond’. Onderweg kwamen we ook nog eekhoorntjes tegen die graag op de foto wilden! Beaver pond is een vijver die aan de zijkant van de Mont Royal ligt. Hier konden we ook schaatsen, maar we besloten om bij de rivier te gaan schaatsen. Na even rondgekeken te hebben gingen we weer terug naar de stad. Daar aten we snel iets voor we naar de schaatsbaan gingen.

Groepsreis Canada Montreal (2)

Groepsreis Canada Montreal (2)

Schaatsen

Omdat we in Ottawa niet konden schaatsen gingen we in Montréal schaatsen. Hier konden we helaas niet op de rivier schaatsen, maar er was wel een schaatsbaan aan de rivier gemaakt. Het was niet een hele grote schaatsbaan, maar wel heel mooi want er was een reuzenrad aan de schaatsbaan. We kwamen hier in de middag aan en hebben tot het donker werd geschaatst. Het reuzenrad was in de avond heel mooi verlicht ook. Ik had al een paar jaar niet meer geschaatst dus het was even wennen. Ik skeeler normaal wel, maar was even vergeten dat het een stuk gladder was op het ijs! Na een tijdje kreeg ik toch weer het vertrouwen en kon ik weer wat tempo maken. Uiteindelijk ook niet gevallen dus dat viel alweer mee!
’s Avonds was het tijd voor onze laatste maaltijd. We gingen naar een sportsbar en hebben daar nog lekker gegeten. Een aantal deelnemers gingen nog naar de lichtshow, maar ik had het echt te koud! Ik ben lekker gaan poolen met een paar andere deelnemers en we hebben nog een drankje gedronken om te proosten op onze geweldige reis. Toen nog mijn koffer ingepakt en in bed gedoken voor de laatste nacht in Canada!

Groepsreis Canada Montreal

Groepsreis Canada Montreal

5 januari 2019: Laatste dagje

Vandaag was het alweer de laatste dag van de reis! Omdat we pas in de avond vlogen konden we vandaag nog in Montréal rondwandelen. Ik ben samen met een paar andere deelnemers nog gaan winkelen in Montréal. Ook hebben we ook nog geluncht bij een restaurant waar ik nog heerlijke pannenkoeken heb genomen. Vervolgens terug naar het hostel om onze koffers te pakken. Met z’n allen voor de laatste keer de auto’s in en op naar het vliegveld! Op het vliegveld ging het redelijk snel en we waren al snel ingecheckt. Nog even de tijd doden en gelukkig vertrok het vliegtuig op tijd naar Amsterdam. Na een nachtvlucht van ruim zeven uur landden we op Schiphol. Het was een goede vlucht en in Amsterdam kwam dan het onvermijdelijke moment om afscheid te nemen.

Wat mij betreft had de reis nog veel langer mogen duren, maar helaas was het weer tijd om het ‘normale’ leven op te pakken. Canada je was prachtig en ik was heel blij met de groep die ik mocht begeleiden. Het was een hele leuke groep en we hebben supergave dingen gezien en meegemaakt! Tot snel Canada!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *