Blog by sarina hoofd

Van Quebec naar Mont Tremblant

Groepsreis Canada Quebec Chateau Frontenac

26 december 2018: Tweede kerstdag

 

Het is toch wel raar om wakker te worden en te beseffen dat iedereen in Nederland nog vol op aan het genieten is van kerst en het hier in Canada al voorbij is. Wat hier niet voorbij is, is de kou! Tijdens de tour met de gids hebben we dat gemerkt! Ik vond het af en toe ook best lastig om mij te concentreren op zijn verhaal omdat ik het idee had dat mijn tenen er af vroren. Gelukkig wist de gids een aantal plaatsen waar we even op konden warmen. Zo konden we in het beroemdste gebouw van Quebec rondwandelen: Château Frontenac. Dit hotel, wat tegenwoordig een Fairmont hotel is, staat bijna op elke ansichtkaart van Quebec en is zowel van buiten als van binnen prachtig! Hier vertelde de gids ons meer over de geschiedenis van Canada terwijl wij het lekker warm kregen.

Toch werd het weer tijd om verder te gaan om Quebec verder te ontdekken! We liepen van de bovenstad naar de benedenstad en ondertussen liepen we langs hét kerststraatje! Als je door dit straatje loopt dan heb je echt het gevoel dat je een actrice bent in een kerstfilm! Helaas was er bij ons geen sneeuw dus het plaatje was niet hélemaal compleet, maar de kerstsfeer was hier duidelijk voelbaar. Onderweg heeft de gids ons heel veel feitjes en interessante weetjes over de stad verteld en ons meegenomen naar twee bars waar de lokale bevolking komt om een biertje te drinken. Ook daar konden we weer even opwarmen. Vervolgens begonnen we onze weg weer naar de bovenstad waar we nog de basiliek van Notre Dame bezochten. Zoals altijd even een kaarsje aansteken voor mijn oma voor we terug naar het hostel gingen. De tour zat er op en het was tijd om iets lekkers te eten! Een specialiteit in Quebec zijn de crêpes dus die moesten we even proeven! Omdat ik hier al eerder was geweest wist ik dat het wel lastig kon worden om direct een plekje te krijgen voor 10 personen, maar we konden eigenlijk direct plaatsnemen. Het is een heel klein restaurant en wat ik heel bijzonder vind, naast de lekkere crêpes, is dat de vrouwen die ons bedienen in traditionele klederdracht lopen. Ik heb wel altijd moeite met kiezen, want alles ziet er lekker uit. Hartig, zoet, met ijs…. Er is keuze genoeg! Uiteindelijk toch gekozen voor een crêpe met Nutella en ijs en ik had zeker geen spijt! Hoewel de crêpes van de anderen er ook heerlijk uit zagen!

Groepsreis Canada Quebec (1)

Een middagje naar de Walmart!

In de middag ben ik samen met een meisje uit de groep terug gereden naar het autoverhuurbedrijf omdat ik een sterretje in het raam had. Zij was zo lief om met mij mee te gaan zodat ik niet alleen hoefde te gaan. De rest van de groep ging Geocaching doen en dat zag er ook super leuk uit! Bij de autoverhuur konden ze niks voor ons doen dus eigenlijk waren we voor niets er heen gereden. Maar op de terugweg zagen we een Walmart en daar ga je nooit voor niets heen! Walmart heeft werkelijk alles! En vaak nog spotgoedkoop ook. Nu was er sale vanwege de kerst dus was het ook behoorlijk druk. Wij hebben er een tijdje rondgelopen en een cadeautje voor een ander meisje uit de groep gekocht die later deze week jarig was.

Zingen en swingen in de karaokebar

Terug in het hostel hebben we ons allemaal opgefrist en zijn we naar een Ierse pub gegaan om wat te eten. Helaas was er geen live muziek dus besloten we om zelf voor live muziek te zorgen. Niet in de pub, want dat zou zeker niet gewaardeerd worden. Hoewel één jongen van de groep in een band zit dus die zou het wel mogen, maar we besloten het er toch maar niet op te wagen. We hebben een karaoke bar opgezocht en toen we daar aan kwamen was er nog niemand. Het begon ook pas later dus we konden eerst wat moed indrinken. We hebben echt een geweldige avond gehad! Waar in het begin iedereen nog terughoudend was, ging aan het eind van de avond het dak eraf! Ik heb echt genoten om iedereen zo te zien. Het was op een gegeven moment ook echt druk in de bar, maar dat maakte niemand meer uit. Ik was helaas ziek dus daarom was mijn stem niet optimaal 😉 Nee dat is gewoon een smoes hoor, maar ik wilde daarom wel rond 12 uur naar het hostel omdat ik geen pijnstillers meer mocht en ik mij steeds beroerder voelde. De rest van de groep ging ook mee naar het hostel, omdat we de volgende dag ook een lange rit voor de boeg hadden.

Groepsreis Canada Quebec Karaoke

Groepsreis Canada Quebec Karaoke

 

27 december 2018: Op naar Mont Tremblant!

Vanochtend had iedereen wel wat moeite om op te staan, maar na een warme douche en een goed ontbijt waren we toch allemaal klaar om naar onze volgende verblijfsplaats te gaan! De komende dagen zouden we verblijven in een huis in het skigebied in Mont Tremblant, op vier uur rijden van Quebec. Voor we aan de lange rit begonnen hebben we eerst nog een stop gemaakt bij de watervallen van Montmorency. We waren hier al een paar keer langs gereden en hoopten dat het zo hard zou vriezen dat de watervallen alsnog zouden bevriezen. Helaas was dit niet het geval, maar waren alleen de trappen bevroren waardoor we niet omhoog konden lopen om de waterval van bovenaf te zien. Dat was ook jammer, maar niets aan te doen. Dan maar leuke foto’s onderaan de waterval maken! Toen iedereen een goede foto had gingen we op pad naar Mont Tremblant! Het was geen saaie rit, want we zijn gewoon verder gegaan waar we gister gebleven waren met de karaoke. Alleen nu zongen de artiesten ook mee dus moesten we wel wat harder zingen 😉

Groepsreis Canada Quebec (4)

Groepsreis Canada Quebec

Ons eigen huis in Mont Tremblant!

Vlak voor het echt donker werd kwamen we aan bij het huis. Het huis was echt geweldig! Een hele gezellige huiskamer, genoeg slaapkamers en badkamers en een goed uitgeruste keuken waar we zelf konden koken. Een deel van de groep ging boodschappen doen en omdat ik nog steeds een beetje ziek was ging ik lekker met een dekentje op de bank liggen. Ik heb daarom ook niet gekookt, maar de anderen van de groep hebben een heerlijke spaghetti gemaakt! Omdat het een open keuken was heb ik toch lekker met iedereen kunnen kletsen.

’s Avonds hebben we nog een spelletje gedaan en een filmpje gekeken op Netflix. Morgen nog even kijken wat we overdag gaan doen, maar ’s avonds gaan we met de sneeuwschuiver de berg op naar ons restaurant! Spannend!

Groepsreis Canada Quebec Auto

Groepsreis Canada Quebec Auto

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *