Het is alweer bijna kerst en ik vind dit, samen met de zomer, de leukste periode van het jaar! Eigenlijk vind ik de hele maand december supergezellig! In december ga ik ook vaak een paar dagen  met mijn moeder op reis. We maken een stedentrip van 4 tot 5 dagen en hoewel het vaak ijskoud is, kiezen we bewust voor deze periode. We vinden allebei dat een stad door de kerstversiering mooier is en nét dat beetje extra geeft. Ook zijn de meeste mensen vrolijker en is de kerstsfeer duidelijk voelbaar. In deze tijd hebben ook veel winkels uitverkoop dus dat is ook altijd mooi meegenomen (we blijven Nederlanders hè ?) Mijn vader gaat vaak niet mee op onze stedentrips en daarom zorgen we dat we altijd voor kerst weer terug in Nederland zijn.

Toch heb ik al twee keer echt kerst in het buitenland gevierd en ga ik dit jaar kerst en oud en nieuw in Canada vieren! Begin dit jaar had ik al gezegd dat ik met oud en nieuw naar het buitenland wilde, omdat ik, hoe mooi ik het vuurwerk ook vind, niks met oud en nieuw heb. Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om met kerst en oud en nieuw naar Canada te gaan en ben heel benieuwd (en een beetje bang) hoe -20 nou echt voelt.

In deze blog vertel ik jullie meer over mijn leukste kerstervaringen in het buitenland.

Kerst in New York

Degenen die mij kennen weten hoe gek ik op New York ben. Ik ben er inmiddels al zeven keer geweest en mijn droom is om er ooit te wonen. Dat betekent dan dus elk jaar de kerstsfeer in New York meemaken! Maar helaas is het nog lang niet zover en probeer ik elke 2 á 3 jaar naar New York te gaan.

De eerste keer dat ik naar New York ging was met mijn moeder en dat was op zijn zachts gezegd geen succes. Kort samengevat: we hadden niks voorbereid en hadden geen idee wat we allemaal wilden zien. Ook lag er ruim een halve meter sneeuw en konden we vrij weinig. Niet echt aantrekkelijk om nog een keer terug te keren dus. Toch bleef de stad mij aantrekken en ben ik een jaar daarna alleen teruggegaan naar New York (hierover blog ik een andere keer).

Afgelopen jaar ben ik samen met mijn moeder naar New York gegaan en hadden we een planning gemaakt van de dingen die we wilden zien en doen. Één van de hoogtepunten van onze stedentrip was de show van de Rockettes in de Radio City Hall! De show Christmas Spectacular neemt je mee op kerstavontuur in New York! De danseressen maken er een prachtige show van, de kostuums zijn prachtig en de choreografie is perfect! Het mooiste stuk van de show vind ik als de poppetjes omvallen en je de danseressen allemaal recht naar achter ziet vallen. Heel gaaf om te zien hoe goed die dames dit kunnen. Je krijgt ook een 3D-bril waarmee je met de kerstman in zijn slee over New York vliegt. Ik vind dit echt geweldig en zo bijzonder maar vooral knap, want er gaat geen pasje verkeerd.

Alleen het rondlopen door de straten van New York geeft mij het ultieme kerstgevoel. Langs de winkels, met hun prachtige etalages, lopen en binnen kijken hoe ze het versierd hebben is al een ervaring op zich. Volgens mij maken ze er onderling een wedstrijd van wie de mooiste etalage heeft. Saks op Fifth Avenue geeft zelfs een aantal keer per uur een hele licht- en muziekshow op de gevel. Andere warenhuizen zoals Macy’s, Bloomingdale en Bergdorf Goodman hebben ook altijd prachtige etalages en vaak vertellen de etalages ook een verhaal. Bij Saks was in elke etalage een scene van het sprookje van Sneeuwwitje te zien wat ik heel mooi vond.

Op veel pleinen vind je kerstbomen en de straten zijn allemaal versierd. De bekendste kerstboom van New York, en ik denk ook van de wereld, vind je op Rockefeller Plaza. Voor de kerstboom is ook een ijsbaan waar je kunt schaatsen, maar vergis je niet in de drukte! Ik heb dit niet gedaan, maar het ziet er wel heel gezellig uit. In Central Park en Bryant Park kun je trouwens ook schaatsen als je dat wilt.
Één van de hoogtepunten van onze reis was ook onze tour door Dyker Heights. In deze buurt hangen miljoenen kerstlampjes en zijn (bijna) alle huizen uitbundig versierd. Het is echt een attractie op zich en je kijkt je ogen uit! Het is zelfs zo groot dat er verschillende bedrijven zijn die de huizen versieren zodat de mensen het zelf niet hoeven te doen. Door het bordje in de tuin als reclame kun je zien welke huizen door een professional versierd zijn.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat het dit jaar wel heel koud was en je natuurlijk veel buiten bent. Maar als je je goed aankleed dan komt het wel goed ?. Er was wel sneeuw gevallen, maar gelukkig niet zoveel dat de hele stad plat lag. Voor de foto’s was het natuurlijk wel heel mooi. Er zijn zoveel dingen in New York te doen dat ik vind dat je minimaal 7 dagen naar New York zou moeten gaan om er optimaal van te kunnen genieten en veel te kunnen zien.

Kerst in Dubai

In 2013 had ik wel zin om met de kerst in de zon te zitten. Gelukkig dachten mijn ouders er hetzelfde over en nadat we een mooi appartement op AirBnb hadden gevonden konden we vertrekken!
We vertrokken een week voor kerst en vlogen op tweede kerstdag terug naar Nederland zodat we ‘derde’ kerstdag met onze familie konden vieren. Van tevoren wisten we niet goed wat we moesten verwachten van de ‘kerstsfeer’ in Dubai. Want zou er wel kerstversiering zijn? En wordt het überhaupt wel gevierd in Dubai? Nou aan kerstversiering geen gebrek hoor! In de ‘malls’ vind je genoeg kerstversiering en de etalages van de winkels zijn ook mooi versierd.
Met kerst zelf hebben zijn wij uit eten geweest en voelde het niet speciaal als kerst aan. Sowieso had ik wel minder een kerstgevoel omdat ik kerst toch associeer met kou en het in Dubai nog 25 graden was. Toch wil ik volgend jaar een rondreis door Florida maken in de kerstvakantie. Om de pretparken zoals Disney in kerstsfeer te zien lijkt mij namelijk heel gaaf!

Kerst in Canada

In januari kreeg ik te horen dat ik dit jaar de winterreis naar Canada mocht ontwerpen en begeleiden. Ik was superblij en mijn voornemen om dit jaar oud en nieuw in het buitenland te vieren was ook meteen uitgekomen! Ik heb geprobeerd een gevarieerd programma met allemaal leuke activiteiten te creëren en ik denk dat het wel goed gelukt is! Eerste kerstdag maken we een ritje met de hondenslee (en mogen we zelf sturen), tweede kerstdag wandelen we door dé kerststad van de wereld (Quebec), het vuurwerk bekijken we vanaf Parliament Hill in Ottawa en op 1 januari gaan we naar een geweldig dierenpark met echte ‘Rudolfs’! Klinkt niet verkeerd toch? En dit is maar een klein deel van het programma, elke dag doen we iets speciaals! Je kunt je voorstellen dat ik hier al máánden naar uitkijk en vandaag is het dan zo ver! Eindelijk ontdekken of het Quartier Petit Champlain in Quebec dé plek is waar je je in een kerstfilm waant. Want deze plek wordt door veel sites vergeleken met het kerstdorp uit de film The Grinch. Ik ben ook heel benieuwd hoe koud ik het ga hebben als het -20 is, want ik vond vorig jaar -5 in New York al verschrikkelijk koud. Eigenlijk kijk ik naar alles uit (behalve de kou dan), want alle foto’s die ik nu van de activiteiten en steden in kerstsfeer heb gezien zien er echt heel tof uit!

Hoe ik de kerstdagen en oud en nieuw in Canada beleefd heb laat ik volgend jaar weten, want nu ga ik eerst genieten! Ik wens jullie hele fijne kerstdagen en ik hoop dat jullie in Nederland en België ook sneeuw met kerst krijgen. Maar het belangrijkste is dat je leuke dagen hebt en geniet van de gezelligheid en de mensen om je heen.

Liefs Sarina

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *