Toen ik de titel schreef dacht ik: Ga ik dit echt doen?
Zoals jullie zien is het antwoord JA. Bloggen… iets waar ik al een tijdje over na zit te denken om te doen, maar steeds twijfel of ik het ook echt zal doen. En niet onbelangrijk, of ik het ook met jullie zal delen. Want mijn blog is persoonlijk, maar toch ook zakelijk, maar ook weer persoonlijk. Ja, twijfelen is iets waar ik heel goed in ben. Maar ik ben nog in andere dingen ook heel goed. Reizen organiseren, begeleiden, schrijven, paardrijden (hoewel dat vooral door mijn paard komt), luieren, series kijken (en zelfs tijdens series in slaap vallen ?). Omdat ik er al snel achter kwam dat je met luieren, series kijken en paardrijden je geld niet kon verdienen heb ik besloten om mij op mijn andere kwaliteiten te richten. Reizen organiseren en begeleiden en er over te schrijven. Begin dit jaar bedacht ik me dat het dit jaar anders moest worden. Dat ik dit jaar mijn droom ging volgen en uit zou laten komen. Maar ja een droom is ‘maar’ een droom tot je er mee aan de slag gaat. Dus ben ik in het begin van het jaar voor mezelf op een rijtje gaan zetten wat ik echt wil in het leven. Omdat een leuke man niet voor het oprapen ligt heb ik deze droom nog even opzij gezet en gekozen voor een meer realistische en haalbare droom: Het opzetten van mijn eigen reisorganisatie. Nou kan ik jullie mededelen dat het opzetten van een eigen reisorganisatie misschien toch nog moeilijker was dan een leuke man vinden. Hoewel… de reisorganisatie is inmiddels een feit en de man… laten we het daar maar even niet over hebben.

Mijn eigen reisorganisatie

Maar terug naar de essentie van mijn blog. 3 augustus heb ik de stap gezet om mijn bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik had bedacht dat mijn reisorganisatie “Your Perfect Trip” zou moeten gaan heten. Dus een check gedaan of www.yourperfecttrip.nl nog vrij was en ja die was gelukkig nog vrij! Bij de Kamer van Koophandel kwamen ze alleen ineens met een ander systeem waar alle handelsnamen die aangevraagd zijn staan om te kijken of Your Perfect Trip nog vrij was. Ik was flabbergasted want ik dacht dat als je een naam had je ook meteen je domeinnaam vastgelegd zou hebben, niet dus. Een paar spannende seconden later bleek dat gelukkig niemand het idee had om, wat voor bedrijf dan ook (zit net te denken dat het voor een coffeeshop of bedrijf in geestverruimende middelen ook best een goede naam zou zijn, maar dat ter zijde, ik was eerst!) deze naam te gebruiken. Een half uur later en € 50,- lichter was ik dan ook de trotse oprichtster van Your Perfect Trip!

Persoonlijk maar ook professioneel

Ik twijfel nog steeds of ik deze blog moet posten. Want zoeken mensen niet naar een professionele reisorganisatie? Een reisorganisatie waar het lijkt of alles vanzelf gaat? Een reisorganisatie die al jaren bestaat en bewezen staat van dienst heeft? Een reisorganisatie waar de klanten lijken binnen te vliegen? Doe ik mijzelf en mijn reisorganisatie niet te kort door erover te bloggen? Door aan te geven dat het niet altijd makkelijk is en het naast heel veel leuke kanten ook minder leuke kanten heeft (zoals de algemene reisvoorwaarden schrijven)?

Tevreden gevoel

Want ik ben een professional en vastberaden om Your Perfect Trip tot een succes te maken. Ik ben goed in mijn werk en heb inmiddels al de nodige ervaring opgedaan. Ik heb verstand van reizen ontwikkelen en uitzoeken en ik ben een goede reisbegeleidster (als ik tenminste alle positieve evaluaties mag geloven). Ik doe altijd mijn uiterste best om ervoor te zorgen dat iedereen een leuke tijd heeft en dat iedereen met een tevreden gevoel terug naar huis gaat. Naast de “standaard” bezienswaardigheden en activiteiten zoek ik altijd naar bijzondere opties om de reis nog specialer te maken. Het geeft mij een enorme voldoening als ik een persoonlijk tintje aan de reis kan geven, of ik nou mee ga als reisbegeleidster of voor iemand een reis samenstel.

Passie en gevoel

Maar naast die professional ben ik ook een hele spontane meid die het leuk vind om de wereld aan een groep mensen te laten zien en geïnteresseerd is in andere mensen. Misschien zijn de mensen die op zoek zijn naar een onderneemster die komt in een 3-delig pak met een kokerrok en pumps niet op de juiste plaats bij mij. Ik bedoel, ik kan nog geen 10 meter normaal op hakken lopen dus dat wordt al een probleempje. Maar belangrijker dan mijn outfit is hoe ik te werk ga. Ik handel uit gevoel, uit interesse, passie en vol overgave. Ik vind het leuk om met jullie te delen hoe ik zover gekomen ben om mijn eigen reisorganisatie op te starten. Wat daaraan vooraf ging, wat er nu allemaal gebeurt, wat ik ervan verwacht en waar ik in geloof. Ook daar waar sommige mensen niet in mij en mijn reisorganisatie geloven. Dit kan je een neerslachtig gevoel geven (en dat gebeurt ook zeker wel eens) maar ik ben iemand die dat naast zich neerlegt (althans probeert). Ik laat me er niet onder krijgen en ik geloof in mijn concept en reisorganisatie. Als je dan aan een willekeurig iemand je verhaal vertelt en je krijgt positieve feedback, dan hou ik me daaraan vast en schuift degene die niet in mijn reisorganisatie gelooft weer een stukje verder weg uit mijn gedachten.

Energie

Bij deze denk ik dan ook aan de energie die ik krijg van al deze positieve mensen en zet ik mijn twijfels opzij (over of het niet leuk genoeg is om te lezen, of het niet professioneel genoeg is, of iemand er wel op zit te wachten enzovoorts) en begin ik vandaag met bloggen!

Volgende blogs

In mijn volgende blogs zal ik meer over mezelf vertellen, over de keuzes die ik maak en gemaakt heb, over het opzetten van mijn eigen reisorganisatie en over de dingen waar ik momenteel mee bezig ben. Omdat ik niet alleen over mezelf wil praten zal ik ook mijn kennis over reizen delen, tips geven, meer informatie over specifieke onderwerpen geven (als jullie iets willen weten, dan hoor ik het graag!) en andere interessante (reis)informatie met jullie delen.

Liefs Sarina
(ik zat te denken aan leuke afsluiting zoals: zonnige groetjes, maar als je naar buiten kijkt staat dat best raar… Misschien komt er nog een leuke afsluiting die ik in de volgende blogs ga gebruiken, ik ga er even over nadenken;))

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *