Wat is er allemaal inbegrepen in de reis?

Bij onze groepsreizen zijn een aantal dingen standaard inbegrepen bij de reis zoals het vervoer en verblijf ter plaatse. Daarnaast zitten er bij elke reis al standaard een paar activiteiten inbegrepen. Dit zijn dan echt de “must-see’s & do’s” voor die bestemming.

Per reis staat er ook een aanbevolen budget. Dit is het bedrag wat we verwachten dat je op reis nog besteedt aan eten en drinken, activiteiten en toegangskaarten . Dit is natuurlijk persoonlijk en is een gemiddelde. Neem in ieder geval dit bedrag mee en als je van jezelf weet dat je veel extra activiteiten wilt doen en bijvoorbeeld van shoppen houdt, neem dan wat extra budget mee.

Wanneer je met ons op groepsreis gaat is het volgende altijd inbegrepen:

Vervoer van en naar de bestemming
Per reis kun je vinden op welke manier we naar de bestemming reizen, meestal is dat met het vliegtuig. Brandstoftoeslag* en luchthavenbelasting zitten ook inbegrepen in de prijs.

Reistijden
Omdat wij natuurlijk optimaal van de reis willen genieten proberen wij de meest gunstige reistijden te selecteren. Daardoor kan het voorkomen dat we al zo vroeg op het vliegveld moeten zijn dat er nog geen bussen of treinen naar het vliegveld gaan. In overleg kunnen we met elkaar carpoolen naar het vliegveld, iets wat wij zeker stimuleren omwille van het milieu.

*In de algemene reisvoorwaarden kun je terugvinden dat wij tot een bepaalde datum en bedrag de prijs mogen aanpassen vanwege de verhoging van de brandstoftoeslag. Indien dit van toepassing is nemen wij altijd contact met je op.

Handbagage en ruimbagage
Bij elke vliegreis is de handbagage inbegrepen. Ook zorgen we ervoor dat je altijd minimaal 15 kilo ruimbagage mee mag nemen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen mag je 20 of 23 kilo ruimbagage meenemen. In de reisomschrijving staat hoeveel ruimbagage je mag meenemen.

Vervoer tijdens de reis
Het vervoer van en naar het vliegveld op de bestemming is altijd inbegrepen. Als we tijdens de reis naar een bezienswaardigheid buiten de stad gaan is het vervoer daarvoor ook inbegrepen in de prijs.

Alle overnachtingen ter plaatse
Het verschilt per reis in wat voor type accommodatie we verblijven. We maken gebruik van hostels, hotels, motels appartementen, vakantiehuizen en AirBnB. Dit houdt in dat je de ene keer in 1-persoonsbed op een kamer voor 12 personen slaapt en de andere keer een 2-persoonsbed met een reisgenoot deelt. In de reisomschrijving vind je altijd het soort accommodatie waarin verbleven wordt.

Wij kiezen onze overnachtingsplaatsen zeer zorgvuldig en houden met verschillende punten rekening. Zo proberen wij er altijd voor te zorgen dat de accommodatie op een gunstige locatie ligt, dat er een hoge score is voor de hygiëne en de algemene waardering minstens een ruim voldoende is. Omdat wij het belangrijk vinden om de reis zoveel mogelijk met elkaar te beleven en de reis betaalbaar te houden bieden wij standaard geen mogelijkheid tot het boeken van een eenpersoonskamer. Mocht je dit wel willen dan kun je telefonisch of per mail contact met ons opnemen voor de mogelijkheden en kosten.

Professionele reisbegeleiding
De groepsreizen bij Your Perfect Trip worden begeleid door ervaren reisbegeleiders. Deze reisbegeleiders zorgen ervoor dat jij je tijdens je reis nergens druk over hoeft te maken. Alle praktische zaken worden geregeld door de reisbegeleider, maar ook de sfeer wordt er door de reisbegeleider in gehouden. Voor en tijdens je reis kun je altijd terecht bij je reisbegeleider. Meer informatie over de reisbegeleiding vind je hier.

Diverse activiteiten
Per reis zijn er een aantal activiteiten en toegangsprijzen inbegrepen, deze kun je vinden in de reisomschrijving. Dit zijn activiteiten en bezienswaardigheden die we echt niet over mogen slaan en vaak waar de stad of het land wat we bezoeken om bekend staat. De overige activiteiten zitten niet inbegrepen omdat we het programma verder samenstellen op basis van de wensen van de groep.

Niet inbegrepen in de reis

Reis en annuleringsverzekering
De reis- en annuleringsverzekering is niet inbegrepen bij de prijs van de reis. Deze kun je wel bijboeken via ons. Bij de definitieve bevestiging vind je de link om via Your Perfect Trip de reis- en annuleringsverzekering te regelen. Om deel te nemen aan onze reizen is een reisverzekering verplicht, ook raden we je aan om altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Wij kunnen je daarbij helpen.

Maaltijden
Maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom, tenzij uitdrukkelijk vermeld in de reisomschrijving. Bij sommige verblijfplaatsen is het ontbijt inbegrepen, maar lunch en diner zijn nooit inbegrepen tenzij het onderdeel van een activiteit is. Wij kiezen er bewust voor om de maaltijden niet in de reissom op te nemen om de flexibiliteit van de reis te behouden. In overleg met elkaar bekijken we waar we onze lunch en avondeten zullen nuttigen. We kunnen dan kijken waar we op dat moment zijn en waar we trek in hebben. De reisbegeleidster kan via diverse apps bekijken welke restaurants goede beoordelingen krijgen en bij veel ook het menu bekijken, dit wordt dan uiteraard met de groep gedeeld waardoor we een goede keuze kunnen maken.

Het reisbudget
Het aanbevolen reisbudget is een schatting van de kosten waarvan verwachten dat je die ter plaatse nog maakt.

Bijdrage GGTO € 15,-
Wij zijn lid van de GGTO. Dit is een garantiefonds voor gespecialiseerde touroperators. De Stichting GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van jouw reissom terug krijgt indien Your Perfect Trip in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór jullie vertrek maar ook tijdens je verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens jouw verblijf jouw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 15,- euro per boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.