Veelgestelde vragen

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-9g91d’]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jozmcntg’ admin_preview_bg=”]

Wanneer ontmoet ik mijn reisgenoten?

Minimaal een maand van tevoren organiseren we een tripmeeting. Hier ontmoet je naast je reisgenoten ook je reisbegeleider. Na je inschrijving krijg je een link naar de ledenpagina op Facebook waar je alvast online contact kunt leggen met je medereizigers.

Wat wordt er besproken op de tripmeeting en wanneer vindt deze plaats?

Op de tripmeeting maak je kennis met je reisgenoten en wordt het reisprogramma besproken. Zo leer je elkaar alvast kennen voor je op reis gaat, wel zo fijn! Ook leer je je reisbegeleider kennen en wordt de rol van de reisbegeleider verder toegelicht. Het is belangrijk dat je aanwezig kunt zijn op de tripmeeting, want ook het reisprogramma wordt hier besproken. Naast het vaste programma is dit dé plek waar je zelf met ideeën kunt komen voor het programma. Heb je geen inspiratie? Geen probleem! De reisbegeleider heeft genoeg ervaring en ideeën om voor een goedgevuld programma te zorgen.

De tripmeeting vindt minimaal 1 maand van tevoren plaats, maar als de reis eerder volgeboekt is dan proberen we de tripmeeting zo snel mogelijk na de laatste boeking plaats te laten vinden.

Waarom staat het reisprogramma niet vast?

Bij Your Perfect Trip willen wij ervoor zorgen dat jouw reis ook echt “perfect” wordt. Omdat niet iedereen dezelfde interesses heeft houden wij een deel van het programma “open” voor eigen inbreng. Dit houdt niet in dat er geen activiteiten inbegrepen zitten in de reis. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn altijd opgenomen in het programma.
Een van de grote pluspunten van reizen met een groep is dat je soms activiteiten onderneemt die je misschien zelf niet zo snel zou doen. Als een andere reiziger met een idee komt waar je zelf niet aan gedacht zou hebben, maar nu wel mee doet aan die activiteit verbreed dat je wereld.
De reisbegeleiders die de reizen begeleiden maken vooraf een goedgevuld programma, een aantal activiteiten zijn inbegrepen, andere bespreken we met elkaar of we die willen doen.

Het kan ook dat bepaalde activiteiten niet door kunnen gaan door bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Dan is het fijn als ons programma ruimte biedt om die activiteit op een ander moment te doen.

Als ik jonger dan 20 jaar of ouder dan 40 jaar ben mag in dan nog mee?

In principe wel, je bent tenslotte zo jong (of oud) als je je voelt. Wel nemen we even telefonisch contact met je op om te kijken of je binnen de groep past om zo de groepsdynamiek te bewaken.

Wanneer wordt bepaald of de reis doorgaat?

Wij laten uiterlijk 1 maand van tevoren weten of de reis doorgaat. Als er al voldoende reizigers geboekt hebben om de reis door te laten gaan ontvang je uiteraard eerder bericht.

Waarom is de reisverzekering niet inbegrepen, maar is deze wel verplicht?

Veel mensen hebben een doorlopende reisverzekering en wij willen je niet onnodig kosten laten maken.

Is de bagage inbegrepen?

Bij al onze reizen is de bagage inbegrepen, zowel handbagage als ruimbagage. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee we vliegen is het aantal kilo wat je mee mag nemen 15, 20 of 23 kilo. Als je meer bagage mee wilt nemen kun je contact met ons opnemen.

Wat is de rol van de reisbegeleider?

De reisbegeleider begeleidt de groep vanaf het moment van vertrek tot het moment van terugkeer.
Naast de praktische zaken is de reisbegeleider ook degene waar je naartoe kunt als er iets is of als je ergens mee zit. Zorgen dat de sfeer goed is, dat iedereen een leuke tijd heeft en dat je met een voldaan gevoel terug naar huis gaat, ook daar zorgt de reisbegeleider voor.

Maar ook voor de reis staat de reisbegeleider voor je klaar. Voor de reis inventariseert de reisbegeleider alle ideeën van jullie om het reisprogramma zo optimaal mogelijk te maken. Dit doen ze tijdens de tripmeeting, maar ook via de ledenpagina worden jullie ideeën gevraagd. Onze reisbegeleiders zijn allemaal enthousiaste, sociale en ervaren reizigers en hebben zo voldoende ervaring opgedaan om jullie ideeën in het programma te verwerken. Zij komen zelf ook met ideeën en opties “out of the box” om de reis uniek te maken. De reisbegeleider is geen gids, maar kan wel een gids regelen als de groep dat wilt.

Kan ik ook samen met iemand anders boeken?

Ja dat is zeker mogelijk! Je moet wel voor iedere persoon een aparte boeking maken. Als de reis bijna volgeboekt is dan kun je het beste even telefonisch contact met ons opnemen zodat we je kunnen garanderen dat er plaats is voor iedereen.

Waarom zou ik kiezen voor een groepsreis?

Op een groepsreis ben je nooit alleen, mits je dat wilt. Je ontmoet nieuwe mensen die dezelfde instelling hebben als jij en je hebt al een gezamenlijke passie: reizen.

Als je van gezelligheid houdt dan zijn onze groepsreizen zeker voor jou! Wat ook een groot voordeel is van een stad of land met een groep ontdekken is dat je het met elkaar kunt delen. Ook zie je zo meer dan wanneer je alleen reist, want 10 paar ogen zien nou eenmaal meer dan 1 paar.

Wat houdt het reisbudget in?

Het reisbudget is het bedrag waarvan we verwachten dat je dit op reis nog besteedt. Dit zal onder andere zijn aan eten en drinken, activiteiten en toegangskaarten. Wij maken per reis een schatting van de verwachte uitgaven en is een gemiddelde. We adviseren je om minimaal dit bedrag mee te nemen, maar ook goed naar jezelf te kijken. Hou je van een drankje bij je eten? Neem je altijd een toetje? Wil je veel extra activiteiten doen of bezienswaardigheden bezoeken? Dan is het verstandig om wat extra geld mee te nemen.
[/av_textblock]

[/av_one_full]