Ben ik geschikt voor een groepsreis?

Sta je open om andere mensen en een andere cultuur te leren kennen?Sta je open voor ideeën waar je zelf niet zo snel aan gedacht zou hebben?
Wil je samen met een groep gelijkgestemden de wereld ontdekken?
Ben je op zoek naar enthousiaste reisgenoten?

Kun je alle vragen met “ja “ beantwoorden? Dan is ons antwoord ook JA!

We begrijpen bij Your Perfect Trip dat het best spannend is om voor de eerste keer met een groep “vreemden” op pad te gaan. Daarom bieden we veel reizen aan die ongeveer een week duren. Dit is de perfecte tijd om te ontdekken of een groepsreis iets voor jou is. Veel mensen zijn je al voorgegaan en hebben daar een positieve ervaring aan overgehouden waardoor ze opnieuw een groepsreis boeken. Sommige kiezen voor dezelfde reisduur, anderen gaan voor een langere reis. Zeker tijdens de stedentrips heb je altijd de mogelijkheid om een dag(deel) voor jezelf te hebben. Wil je een dagje iets anders doen, of even een dagje rustig aan doen? Dat is geen probleem! Het gebeurt ook dat de groep tijdens de reis opsplitst om verschillende activiteiten te ondernemen.

Ons streven is wel om alle maaltijden met de groep te nuttigen (mits er een dagactiviteit is waardoor de lunch niet mogelijk is om samen te nuttigen). Tijdens het eten kun je gezellig met elkaar kletsen en elkaar beter leren kennen. Bang dat er niemand in de groep zit waar je mee kunt opschieten hoef je niet te zijn. Iedereen boekt bewust een groepsreis. Na de reis voelen de “vreemden” niet meer zo vreemd aan, maar heb je misschien wel vrienden voor het leven gemaakt.

Tripmeeting

Om elkaar al een beetje te leren kennen voor we met elkaar op reis gaan wordt er, zodra de reis volgeboekt is, een tripmeeting georganiseerd. Deze tripmeeting vindt minimaal een maand voor het begin van onze reis plaats. Tijdens de tripmeeting vertelt de reisbegeleider meer over de bestemming en de reis. Daarnaast geeft de reisbegeleider informatie over het programma, inbegrepen activiteiten, optionele activiteiten en andere praktische informatie. De tripmeeting is ook bedoeld om jullie, de reizigers, de mogelijkheid te geven om zelf een voorstel te doen voor optionele activiteiten. Het leuke hieraan is dat er zoveel mensen met zoveel interesses zijn en dat iemand misschien een activiteit voorstelt waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben, maar wel mee zou willen doen. De reisbegeleider inventariseert alle wensen en zorgt dat dit, waar mogelijk, in het programma wordt opgenomen. Indien mogelijk worden tickets van tevoren geboekt zodat we ter plaatse zo min mogelijk tijd verliezen met wachten en in de rij staan.

Voor de tripmeeting wordt er een facebookgroep aangemaakt waar we alvast met elkaar kunnen communiceren en in contact met elkaar kunnen blijven.

Wat is de groepsgrootte?

De groepsgrootte varieert per reis, maar de meeste van onze reizen bestaan uit 9 tot 11 reizigers met 1 reisbegeleider. De citytrips waar we alleen met het openbaar vervoer reizen bestaan meestal uit 11 reizigers. De reizen waarbij we gebruik maken van huurauto’s bestaan meestal uit 7 tot 9 reizigers. Bij elke reis wordt aangegeven wat het minimaal aantal reizigers is om de reis door te laten gaan. Als de reis al volgeboekt is kun je je inschrijven op de reservelijst. Zodra er dan een plekje vrij komt ben je de eerste die dat hoort.

Wie zijn mijn reisgenoten?

Elke reis is de groepsverdeling weer anders, maar naar verhouding boeken vrouwen vaker een groepsreis dan mannen, zo’n 60% is van het vrouwelijke geslacht tegenover 40% van het mannelijke geslacht. Veel van de reizigers zijn single en boeken alleen, maar het komt ook voor dat ze wel een relatie hebben, maar bijvoorbeeld meer vrije dagen hebben dan hun partner en ervoor kiezen om mee te gaan op een groepsreis. Sommige reizigers boeken ook samen, dit zijn dan vaak koppels, vrienden, familie of collega’s.

Tijdens de tripmeeting maak je kennis met je reisgenoten. Heb je een reis geboekt? Dan kun je ervoor kiezen om het te laten zien door je facebook te koppelen aan de reis. Als je dat liever niet doet, dan laten we alleen je leeftijd en geslacht zien.

Alleen inschrijven of samen?

Bij Your Perfect Trip kun je je zowel alleen als samen inschrijven voor de reis. Je dient wel per persoon een aparte boeking te maken. Heeft een reis nog maar beperkt plaats en wil je met meer dan een persoon inschrijven? Neem dan even telefonisch contact met ons op zodat we kunnen kijken of er nog plaats genoeg is voor iedereen.